Minimakeover öppen spis - eller det gäller att välja sina kostnader

Sedan vi flyttade in har vi velat göra om vår öppna spis. Helst bygga om den helt och hållet, men det gäller ju att välja sin kostnader. Så andra projekt fick prio. Men en liten makeover fick den i alla fall vara värd. Så här blev resultatet till slut och efter mycket om och men fick den det utseende vi strävade efter. 


Men vi backar lite. Ok, utgångspunkt. Så länge väggarna var furufärgade stack den vita spisen ut lite och var ganska ok. Men när ni målade väggarna vita försvann spisen. Man fick dock inte titta för nära på den. Då var den inte ok.

 
Julstjärna och ostädad diskbänk. 🙈 Det bjuder jag på. 
 
 
Vi började måla med en matt väggfärg. Men spisen fick då en väldigt platt/död känsla så det funkade inte alls. Istället valde vi Jotun Lady Minerals. Då fick vi precis den färgen och känslan vi ville åt. Som ni säkert hört så ska man inte vara orolig när man väl målar. Färgen ser jättemörk ut först, men det ljusnar ganska fort.
 

 
Med småbarn och plana ytor kom vi fram till att vi behövde lägga på ett lager sealer ovanpå mineralfärgen. Det varnas för att färger mörknar med sealer, men det var väldigt marginellt. Den färglösa sealern gick snabbt att lägga på med en liten roller. Återigen ser ytan väldigt mörk ut. Men det torkar.
 
 
En jättefin strukturerad yta under sealern.
 
 


 
Alla bilder: Emma Solnestam Lövenstad / house of grey

 

Kommentarer

  1. Hej! Vilken färg var det på kalkfärgen? Vi ska med göra så :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg