Tapetsera med William Morris - vem vill inte det?

Pimpernel från William Morris är min absoluta favorittapet. Har suktat efter den i flera år. Men vi är inte alls vana att tapetsera och maken är inte speciellt förtjust i tapeter, så det blir aldrig av. Faktum är att vi bara tapetserat en gång tidigare.
 

Vi har en inre hall i huset som inte går att göra så mycket med. Det är fem dörröppningar och inte mycket golvyta. Däremot så är en av väggarna i den inre hallen ett intressant blickfång när man kliver in genom ytterdörren. Och det var den väggen vi nu tänkte tapetsera. Eller ja, jag tänkte. Maken fick snällt acceptera och hjälpa till.   

Det var med en liten oro i magen vi gav oss på att tapetsera med klassiska papperstapeter som ska svälla och allt. Men till skillnad från när man tapetserade för länge sedan har vi nu hjälp av en krysslaser. Och det är så galet bra. Absolut värt en investering om ni gör många små byggprojekt hemma. Helt oumbärlig när vi byggde kök med allt som skulle vara i linje.
 
 
Krysslaser till trots var det inte helt enkelt. Att se till att tapeten svällt lagom mycket, men inte för mycket. Då blir den för mjuk. Det blev långt ifrån perfekt när man vet var man ska leta. Men hey, perfektion är tråkigt. 
 


Jag är verkligen så förtjust i alla detaljer jag kan vila ögonen på. Pimpernel finns i flera olika färgställningar. Denna heter "Babyleaf Manila" och är ren och skär perfektion (utan att vara tråkig).

 
 
Alla bilder: Emma Lövenstad / house of grey

Kommentarer

Populära inlägg