Trendspaning från höstens inredningsmässa

Höstformex har gått av stapeln i dagarna fyra och självklart var house of grey där och bevakade. Ska bjuda på ett gäng blogginlägg för att täcka upp så mycket som möjligt, först ut är trenduställningen, så kallade Trend Zone. Även denna gång har trendgurun Jan Rundgren plockat ihop vad han anser trendar nu. Hela mässan gick på temat "Soft Nordic" och enligt Jan så är Norden på tapeten i inredningsvärlden.
 
Trendutställningen var, precis som i våras, indelad i fyra just nu rådande trender, där just "Soft Nordic" var den första. Min absoluta favorit då jag är svag för pasteller, framförallt med svärtade och med grått. Jan pratade inom denna trend om retrotryck på porslin, möbler som passar växter, mycket fokus på säng och bädda gärna hela sängen med samma färg med i olika material.

Kuddhögarna var det allra snyggaste inom "Soft Nordic". Den översta kudden främst kommer från OYOY och säljs i shopen här.
 
Andra trenden är Wild Wood. Mycket mörkt, grafiskt med rena träytor. Vi hämtar mycket inspiration från mat just nu och det är otroligt mycket köksprodukter som är poppis. Skärbrädan är t ex årets produkt. Mörk keramik ser vi, både porslin men också kakel.
De oemotståndliga vaserna från Lindform står sig, och var det jag gillade allra bäst i "Wild Wood"-montern.

"Raw Junction" var den tredje trenden som presenterades. Industritrenden når nog sin peak under hösten för att sedan mattas av. Det Jan tyckte sig se allra mest av på mässan. Mycket patina, mycket rost. Mängder av pallar. Betong - rå eller polerad är helrätt. Väldigt mycket "bassortiment" (tänk Granit-produkter) med enkla linjer. Förvaring av typen gamla arkivskåp, allra helst med siffror på.

De supersnygga OYOY-kuddarna var värda uppmärksamheten i Raw Junction-montern.

Den fjärde och sista rådande trenden kallade Jan för "Dark Fragrance". Tänkt Sverige under stormaktstiden för att få till Norden-kopplingen. Kandelabrar, sammet, siden, nedtonade mörka färger, slipat glas och ljuskronor. Tidigare har en metall i taget varit hett, nu är det allihopa samtidigt. Blanda silver, mässing och koppar fritt. Metaller används till allt fler produkter, ett lysande exempel är Tom Dixons teservis.
Snyggast på Dark Fragrance-temat var de läckra mässingsskålarna från Anderssons design och betong/mässingslampan från Watt & Veke.

Alla bilder: house of grey/Emma SolnestamKommentarer

Populära inlägg