DIY eller Ikeahack av Ikeas barnkök Duktig

Ett tacksamt Ikeahack är att pimpa barnköket Duktig. Ja, inte kunde jag låta bli att prova jag också. Okej. Här är utgångspunkten. Men jag valde att bara köpa den undre delen alltså inte överhyllan med mikron. 
 
Linni och jag målade stommen och luckorna med Panduros Vintage Matt Furniture Paint, turkos. Färgen täcker mycket bra och är lätt att måla med. Den är ganska tjock och ger synliga penseldrag, något som känns väldigt "vintage" och ger fin struktur.
 
 

Runt "ugnsglaset" på ena luckan satte jag eltejp för att få än mer känslan av en ugn. Istället för plasthandtagen som medföljer, satte jag träkulor i satinband. Bandet hade jag sedan tidigare, men det är inköpt på myheart.se för två-tre år sedan. Kulorna inhandlade jag på Slöjd-detaljer.Plastdetaljerna (kranen, diskhon och kanten på spisplattorna) spraymålades med Montanas primer och sedan färgen Gold 7090 "Coke". Efter att barnen har lekt med spisen ett par veckor har det blivit lite skavanker i målade plastdetaljerna. Men det är väl charmigt med personlig patina!?!
 


Bänkskivan kläddes in i dekorplast. Knoppar, som blev spisvred, och krokar köpte jag på Clas Ohlson.

 
En hylla från Bauhaus och knopplist från Iris Hantverk fick bli överdel på köket. Belysning sattes i ugnen och på överhyllan.
 

Just nu leks det ofta och intensivt med spisen. Det ser jag som ett gott betyg! S


Alla bilder: house of  grey / Emma Solnestam Lövenstad

Kommentarer

  1. Vad använde ni som belysning i ugnen? Tack förresten för inlägget om sänghimmeln, har precis gjort en liknande inspirerad av den du gjort.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg