Drömkök och vägen dit

Som några av er säkert redan läst har vi nu äntligen lagt det gamla köket till sista vilan. Det var liksom på tiden. Bäst-före-datumet passerat sedan länge kändes det som. Men processen till ett nytt kök är ju verkligen inte helt enkel.En till synes oändlig mängd val som ska göras. Funktionsplacering, prisnivåer, färger osv. Det som för några veckor sedan i mitt huvud var "vi är ju typ klara med hur vi vill ha det", har senaste veckan med all önskvärd tydlighet visat sig vara grovt underskattat. När det kommer till kritan måste man ju verkligen ta beslut om allt. Var ska strömbrytarna sitta? Vilken knapp ska gå till vilken lampa? Ska golvsockeln gå innanför, i linje, eller utanför luckorna? Vilken kantfasning på bänkskivan?

Hur som helst. En stor fördel med att göra allt (eller i alla fall nästan) själva är faktiskt att inte alla beslut måste tas riktigt samtidigt. Man hinner liksom sova lite på saken mellan olika beslut. Det är otroligt skönt.

 
Idag är i alla fall dagen då luckorna beställdes. Puh. Känns både ångestladdat och otroligt skönt. De har längst leveranstid, så de sätter tidsramen. Ovan är en av våra gamla luckor provmålad med kulören vi valt. Efter att ha målat upp sju (!) olika provkulörer lyckades vi välja. Sodastreamern representerar spisen (som blir rostfri) för att kolla matchningen.
 

Selfies är inget jag gillar, men bjuder idag på en från igår kväll. Bila upp det gamla klinkergolvet stod då på agendan.

Kommentarer

Populära inlägg