En Marathonresa i flera bemärkelser är påbörjad

Okej, så här är det. Jag ska springa Marathon. Jo, det här är en inredningsblogg i första hand. Men idag får ni hålla tillgodo med en annan sida av mig också. Som kanske dyker upp lite då och då när andan faller på.

Bakgrunden är att mina älskade bröder och svägerskor gav mig (och maken) en marathonutmaning i bröllopspresent. Jippi. Ganska tudelade känslor när man insåg det på bröllopet. Men. Vi ska väl ändå snart 40-årskrisa, så det är ju bara att ge sig på den utmaningen.

Jag har aldrig varit en duktig löpare och aldrig någonsin ställt upp i något lopp (mer än vårruset i lag för picknickkorgens skull). Har gjort milen på 48-49 min sådär, men det var flera år sedan. Senast jag sprang var för ett och ett halvt år sedan. Sedan dess har vi fått Juli, vår trea, och jag har väntat ut dumma hormoner som mjukar upp mina leder för mycket.

Nu har jag provjoggat korta sträckor (2-3 km) några gånger för att känna hur kroppen känns. Idag var första gången jag körde med pulsklocka och vågade springa 5 km. Tiden 29:43 är ju väldigt lite att hurra för. Men i peppande syfte säger jag istället att det finns mycket potential för förbättring. 

Berlin Marathon i september 2019 är målet. Följ gärna med på min marathonresa!


Kommentarer

Populära inlägg