Enkel DIY för att fixa sin egen adventskalender

Så har det äntligen blivit december. Som barnen har längtat och tjatat. Och så mycket bra på en och samma dag sen. Fredag och första december, både start på julkalendern på tv och på att få öppna något litet från adventskalendern. Förra året orkade vi bara köpa färdiga adventskalendrar till barnen, men år fanns ork till lite mer.


Jag kunde inte låta bli att köpa de urgulliga adventspåsarna från Numero 74. Så var det bara att bygga en liten gran till dem. Några grenar från ett av våra nyligen fällda björkar blev bra. Jag borrade hål på lämpliga ställen i grenarna och drog snöre igenom. För att få grenarna där jag vill knöt jag fast små träkulor under grenarna. Hur enkelt som helst. 


I toppen byggde jag en liten stjärna av björkpinnar och satte på ett batteridriven ljusslinga. Batterierna fick ligga i den översta påsen. De små påsarna har jag fyllt med småleksaker, suddgummin, pysselgrejer och lite smågodis. Jag vet några som kommer säga "åååååh, JA!" de närmaste 24 dagarna. För att träna på att glädjas åt andra och vänta på sin tur, får våra tre ungar en sak var tredje dag. Dagarna där emellan får man nöja sig med att titta på vad den andre får. 


Alla foton: Emma Solnestam lövenstad/house of grey

Kommentarer

Populära inlägg