Svägerskans tydliga ord i helgen tog skruv

Fröna måste i jorden! Det var det enkla och klara budskap jag fick från svägerskan i helgen. Det är jag så tacksam för, det gjorde ju att jag fick tummen ur. Även om jag inte har lika gröna fingrar som hon har, så vill jag i alla fall försöka att inte vara så mycket sämre. Så då var det ju bara att se till att få ner fröna då.😊

Jag älskar faktiskt odling. Det har jag alltid gjort. När jag hinner. Problemet är bara att jag älskar väldigt många saker. Och då är det svårt att hinna med alla saker man älskar. Så då kan det verka som att jag inte bryr mig. 😂 Någon som känner igen sig? 

Vab-dag idag och vad passade då bättre än att så? Elliott var ganska pigg så han ville också vara med. Det blev dagens bästa "pysselaktivitet". ❤

 
 Blandade ner lite Perlit med såjorden. Perlit är ett vulkaniskt glasmaterial som hjälper till att binda fukt.

Gårdagskvällen ägnades åt att göra krukor. Krukmakaren gör jobbet så mycket enklare. Av två gamla mjölkkartonger klippte jag sticketiketter för uppmärkning. Med såpinnen, eller vad det nu heter, gör man enkelt såfåror för fröna.

Vi valde ut några favoriter bland alla fröpåsar. Lite gott och blandat sådär.


Nu har de fått plats i arbetsrummet. Inte så säker på att de egentligen behöver ljus innan de börjat gro, men det såg mysigare ut. Nu har jag två lådor kvar att fylla, så hälften återstår. Får kanske bli nästa vecka. 😊

Alla bilder: Emma Solnestam Lövenstad / house of grey

Kommentarer

Populära inlägg