Ett första litet DIY i nya huset

Sedan jag slutade jobba för ett par veckor sedan har jag i alla fall hunnit med ett första litet DIY-projekt som jag tänkte jag skulle dela med mig av. Man kan knappt kalla det DIY, men lite pysslande har det varit i alla fall. Jag har fixat hyllplan till arbetsrummet. 

Konsoller från IKEA hade jag sedan tidigare och dessa tänkte jag återanvända. Jag köpte limträskivor av gran på Bauhaus. Dessa började jag med att såga till i rätt längder.


Jag tog bort "fransar" som blivit på vid sågsnitten och slipade till alla kanter så att de blev lite mjukare.

Kanske är det lite överkill, men jag tar inga risker. Munskydd, ögonmask och gummihandskar inför nästa steg.

Använde mig av vitpigmenterad trälut. Tänk på att den måste blandas väl för att pigmentet ska bli jämt fördelat. När man penslar på det är det viktigt att försöka göra det så jämt som möjligt. Start och stopp på penseldraget kommer att synas på slutresultatet om man inte är väldigt lätt på hand.

Trälutet behöver få torka ordentligt. Jag tog en sida i taget och lät hyllplanen torka ett dygn innan jag tog nästa sida. Därefter kan man med en trasa försöka borsta av överflöd av pigment om det skulle bli det någonstans. Till sist oljade jag in hyllplanen med opigmenterad träolja för inomhusbruk och lät det torka ordentligt.


Det färdiga resultatet visar att det inte är jättestor skillnad jämfört med hur det var från början. Hyllplanen har fått en aningen vitare nyans och en betydligt mer hållbar yta än när de var helt obehandlade. Precis som jag ville ha dem.


Nu gäller det bara att inreda hyllplanen snyggt och praktiskt så att de får den lättillgängliga funktionen de är tänkta som. 


Alla bilder: house of grey/Emma Solnestam Lövenstad

Kommentarer

  1. You’ll see advert results primarily based on factors like relevancy, and the quantity sellers pay per click. Etsy is no longer supporting older 우리카지노 variations of your net browser in order to to} certain that|be positive that} user information remains safe. Gold Club™ use state-of-the-art design processes and solely the most effective materials to ensure an extended lifespan and top quality looks.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg