En egenföretagares nyårsångest

I sociala medier skrivs det just nu flitigt om hur bra 2018 ska bli, om alla nystarter som ska bli av, alla nyårslöften som har avgivits och ska börja sättas i verket redan de första dagarna. Jag är likadan. Nystart är något av det bästa jag vet. Det gamla är förlåtet och nu kan du börja på ny kula. Tack för det. 

Men, det finns ett men. Det finns en stor dos av nyårsångest i bägaren också. Många småföretagare med mig kan nog skriva under på det. Med nyår kommer nämligen bokslut. Hua, får fan gåshud av tanken. 

Först ska lagret inventeras. Det gjorde jag igår när alla andra verkade mysa med familjen i soffan framför en film. Grrr. Tur i alla fall att jag har så himla många fina saker i lagret. På bilden är det snuttefilt och filt med kaninöron från By Heritage.


Bokföring i sig är trist, men det blir åtminstone rutin och därmed enkelt. Men vid bokslut kommer alla specialgrejer som jag bara gör en gång om året. Jag river mitt hår och försöker minnas hur jag gjorde. Det slutar alltid med att jag tar hjälp med att knyta ihop säcken för att få allt att gå ihop. Usch. Men det är bara att ta tjuren vid hornen och kötta. Så är det klart sen. Och då får jag mysa med familjen i soffan. 


Alla bilder: Emma Solnestam Lövenstad / house of grey

Kommentarer

Populära inlägg