Störigt stylade inredningsbilder

Något jag stör mig på är stylade inredningsbilder där växter står placerade på alla möjliga konstiga platser där växter inte kan stå. Om de ska fortsätta leva och vara snygga alltså. 
Jag har ingen lust att köpa nya växter varannan månad bara för att de blir fula och dör. Hur snyggt är inte det här, men det är få växter som kommer fortsätta vara snygga så långt från fönster.


Jag har alltid älskat växter och vill gärna ha mycket och många i mitt hem. Men fönsterbrädorna räcker inte till och det är ju så snyggt att ha växter på fler ställen än just där. Då funderar jag på växtbelysning. Det finns massor av varianter. Men snygga är de inte. Så jag har givit upp det och letar istället efter "växt-glödkällor". Nu börjar utbudet öka (och därmed priset falla) och de kan man ju sätta dem i vilken armatur som helst. 

 Klassiska PJ70 från Örsjö Belysning ovanför ett skåp eller en hylla. 
Eller kanske mer budgetvänliga Aröd från Ikea till en blomma på pidestal. 

Idag har jag bara den populära Gröna Lampan från Hasselfors med "växt-glödkällor" från Clas Ohlson här hemma. Det är otrevligt lila ljus i de flesta växtlampor, men Clas Ohlsons är i alla fall något mer dämpad. Borde man inte kunna ha växtlamporna enbart tända nattetid så att man slipper få ett lila hem när man är vaken?


Bilder: Sista bilden av Emma Solnestam Lövenstad / house of grey, övriga lånade från Pinterest

Kommentarer

Populära inlägg