Årets hetaste trender - Stora trenddagen 2015

Året kickstartar med att vi vill sia om framtiden och spana in kommande trender. Och vem gör det bättre än Stefan Nilsson, han med den vassaste trendkikaren enligt många i inredningsSverige.

För jag vet inte hur många år i rad nu, kör Stefan årets upplaga av stora trendspaningen, som egentligen är det första som händer på inredningsårret. Fem teman var trenderna uppdelade på i år. Vacation with Picasso, Marint naivt, Flowers on Pedestals, New Simplicity och Shimmer Shammer. Mer detaljer om respektive tema kommer.

Vacation with Picasso 
 
Marint naivt 

Flowers on Pedestals
 
New Simplicity 

Shimmer Shammer

Generellt kan man säga att färgerna i den starka pastelltrenden som vi sett i flera säsonger nu mörknar markant. 2015 är mycket mer ett färgernas år än tidigare. Korall, aquagrön och petrol. Men även färger med ännu mer svärta som skogsgrön, smaragd, djupblå och den djupröda Marsala, som årets trendfärg från Pantone heter.  
 
Hälsa och mat är en enormt stark trend i världen, det kommer att visa sig genom att köket och köksdetaljer får mycket exponering. Jag tror vi kommer se allt fler tidningsreportage där inredning och matlagning smälter samman till en trendbomb. Trenden kommer säkert också resultera i att sport och träning får en mer framträdande roll i inredningen. Funktionella material och starkare färger. Personligen skulle jag gärna se fler smarta och snygga inredningslösningar för ett aktivt liv.
Efter ett ganska trist 2014 ur inredningsperspektivet, med få nyskapande idéer och stilbrott, går vi nu en ”ljusare” framtid till mötes. Trots fortsatt låg konsumtionstakt pyr kreativiteten nu och kommer att explodera under 2015 tror Stefan. Lovar gott tycker jag!

Alla bilder utom sista: house of grey/Emma Solnestam, sista bilden: pantone.com

Kommentarer

Populära inlägg