Trendspaning 1 - Formex Trendutställning

Idag slogs dörrarna upp för vårens upplaga av Formex där vi skulle få reda på vad som kan tänkas komma in i våra hem under vår och sommar 2015.

Det finns ingen chans att summera hela Formex på ett inlägg. Och inte heller en sportsmössa att jag orkar vara uppe så länge som skulle krävas för att ta sig igenom allt. Dessutom tror jag det är ganska mycket värt att sova på saken, låta intrycken sjunka in lite.

Men självklart ska jag redan idag bjuda på några glimtar. Tänkte prata lite trendutställning nu, så kommer egna spaningar och favoriter, popup-restaurangen och andra utstickare i kommande inlägg.

Årets trendutställning var signerad inredningsstylisten Saša Antić och Niklas Hansen, stylist och set designer. Omväxling förnöjer och det är spännande att se hur andra än Jan Rundgren (som skapat de senaste trendutställningarna) - no offense Jan - tänker och hur deras tolkningar visualiseras.

Det övergripande temat för mässan är Nordic Neat, och temana är, förutom huvudtemat, också Nordic Essence, Nordic Motion och Nordic Folk. Dessa har tolkats av Saša och Niklas i fyra installationer.
Nordic Neat
Nordic Neat handlar om ordning och reda. Det är prydligt, vi vårdar det vi har och väljer med omsorg. Gärna nya smarta material. Vi har lämnat den ljusa färgskalan och tagit in betydligt starkare färger som exempelvis korall.
 
Nordic Essence
Ledorden i Nordic Essence är återbruk och hållbart. Vi använder restprodukter från industrin som blandas med biokompositer. Och vi lever närmare naturen.
 
 Nordic Motion
Nordic Motion är något helt annat. Här är det skarpa accenter och mycket fart och fläkt. Inspiration hämtas från sporten och vår aktiva livsstil. Det är lekfullt och på gränsen till barnsligt. Att matcha hej vilt är helt rätt.
 

Nordic Folk
Vi gräver där vi står och formspråk från forna tider vaknar och kombineras med nya material i spännande kombinationer. Men också de klassiska materialen förstås som läder och obehandlat trä.

Personligen måste jag säga att jag inte är jätteförtjust i trendutställningen. En stor del har att göra med att den var väldigt svårfotograferad. Att ta vackra bilder som ger en heltäckande bild av utställningen var nästintill omöjligt. Men jag fick inte heller innehållsmässigt den wow-känsla jag hade hoppats på. Det var lite lamt tycker jag. Det är min åsikt, vad är din?

Alla bilder: house of grey/Emma Solnestam

Kommentarer

Populära inlägg